Wat te doen bij zonverbranding: 6 Tips!

Door

Wat te doen bij zonverbranding: 6 Tips!

We liggen al snel te lang in de zon, waardoor je goed kunt verbranden. Je herkent het vast wel dat je in slaap bent gevallen in de felle zon en dat je vergeten bent om je in te smeren met een goede zonnebrand. In dit artikel geven we je nuttige 6 tips wat je kunt doen om de pijn van je verbrande huid door de zon te verzachten.

 

Hieronder geven we je 6 belangrijke tips wat te doen bij zonverbranding:

  1. Zorg altijd dat je thuis een tube met Aloë Vera gold gel van Aloëlixir hebt staan. Dit helpt de huid verkoelen en genezen en komt altijd goed van pas als je verbrand bent in de zon.
  2. Ga onmiddellijk uit de zon en vermijd de zon enkele dagen zodat je huid kunt genezen.
  3. Drink veel water. Water helpt het lichaam verkoelen en zuiveren.
  4. Stap onder een lauwe douche of ga lekker in een lauw bad zitten. Zorg ervoor dat het water echt niet te heet is, want anders is het voor je lichaam niet mogelijk om af te koelen. Stap ook nooit onder een compleet koude douche, want onderkoeling kan hiervan het resultaat zijn. Laat je lichaam op deze manier afkoelen en probeer je huid niet met zeep te wassen, want dit kan uitdroging veroorzaken.
  5. Koel je huid met natte doeken. Dit zorgt voor een verfrissende werking en verlichting van de pijn.
  6. Smeer je huid na het koelen in met een goede after sun. After sun zorgt er voor dat je huid vettig blijft en niet uitdroogt.

Vochtblaren
Ontstaan er kleine of grote vochtblaren dan is de huid te ver verbrand. Dit noemen we tweede graads verbranding door de zon. De behandeling is hierbij hetzelfde als bij eerste graads verbranding die je oploopt als je ‘normaal’ verbrand bent.

Zorg er wel voor dat je blaren heel laat. Een blaar doorprikken kan voor onnodige infecties zorgen. Prik deze dus niet open en dep ze ook niet voorzichtig af. Je kunt de blaar het beste afplakken met een tweedehuidspleister (zoals Compeed of secondscin) om de druk te verlichten.

Ernstige verbrandingen door de zon
Bij ernstige verbranding doe je er goed aan om een dokter te raadplegen. Hij of zij kan je het beste advies geven wat je kunt doen in deze situatie.

Gratis eBoek met Natuurlijke Recepten ontvangen?
Ontvang ons eBoek met natuurlijke recepten GRATIS!
Lees hier meer…


Laat een reactie achter